La ribagorça catalana

Email
Qualificació: Encara no ha estat puntuat
Preu:
Preu amb impostos: 17,00 €
Preu venda: 17,00 €
Autor: Obiols, Joan
Descripció

Editorial Andorra / Edicions Salòria
Col·lecció: Viatge universal pel Pirineu 
1a edició: maig de 2019
ISBN 978-84-120090-3-3
17 €
194 pàgines
12 x 18,5 cm

Aquest Viatge Universal pel Pirineu trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais de pel·lícula i vivències inesborrables.  

 «–I les mines?

–Les mines van ser una alenada d’aire, un boom, una arribada de persones d’arreu d’Espanya, de mentalitats diferents, de cultures diverses. Hi havia dualitat de cultures, de llengües. Hi havia el català  i el castellà, el món rural i el món dels immigrants. I hi havia dos urbanismes. Van construir  quatre blocs que trencaven l’harmonia de les cases de pagès. Enmig del poble vell i del poble  nou hi havia l’església i l’escola, els dos edificis que dividien els dos mons. Però la convivència  era molt bona. Als anys cinquanta, l’època d’esplendor, es va arribar als cinc-cents quaranta-dos  habitants. A Malpàs hi havia botigues, escola, cinema, fàbriques, sala de ball, capellà... Però les  mines van tancar l’any 1974, la gent va marxar, els serveis també, l’escola ja no hi és, el metge  tampoc i el municipi ha desaparegut.» 

 

Joan Obiols i Puigpinós (Peramola, Alt Urgell, 1952) viu a la Seu d’Urgell. És llicenciat en història i  mestre de català, professor i tècnic de turisme rural, humanista i escriptor. Membre de diverses en titats i col·lectius pirinencs, creador de programes radiofònics de temàtica pirinenca i alturgellenca,  és un pirinenc en actiu. Ha publicat a Garsineu Edicions Esvorancs, Marrades, Nits de taverna, Fulls de  pergamí, El desert verd, L’infern dolç, La cucota i La gramola. 

 

Comentaris
No hi ha comentaris sobre aquest llibre.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit