Alcanadre

Email
Qualificació: Encara no ha estat puntuat
Preu:
Preu amb impostos: 18,00 €
Preu venda: 18,00 €
Autor: Peruga, Joan
Descripció

Alcanadre
Joan Peruga

Editorial Andorra
Col·lecció Narrativa
1a edició
ISBN 978-99920-53-88-1
18 €
194 pàgines
12 x 18,5 cm

 

Unes cartes i els retalls d’un diari personal, trobats a la casa pairal a la mort del pare, empenyen l’autor a narrar l’amistat profunda amb un company que li farà més suportable l’engabiament en un internat de capellans. Aquella experiència li deixarà un record afilat, dolç i inquietant alhora, que la memòria havia procurat amagar sempre. La feina de cambrer durant les vacances estivals li obrirà horitzons desconeguts i lluminosos prop del riu Alcanadre i el durà a apropiar-se de les paraules del protagonista del llibre que està llegint: «No oblidaré mai l’estiu que vaig travessar l’oceà per primera vegada».
Amb aquesta novel··la, Joan Peruga s’endinsa sense pudor en un període crucial de la seva vida amb un estil precís i directe. Alcanadre ens acosta de manera valenta i delicada als grans descobriments, i també a les grans decepcions, que acompanyen el moment en què s’abandona definitivament la innocència.

 

Joan Peruga neix a Santalecina (Osca). Es llicencia en Geografia i Història a la UAB de Barcelona, des d’on arriba a Andorra per quedar-s’hi. Col·labora de manera assídua a la premsa andorrana i alguns dels articles es reuneixen a Dijous remenats (2001). Les seves cròniques de viatges, aparegudes també en premsa, són l’origen del llibre El temps estanyat (1994), pel qual rep el premi Tristaina de periodisme. És cofundador i primer director de la revista Portella Andorra Lletres Arts, que ha irromput amb força en el panorama cultural andorrà. Com a narrador publica Últim estiu a Ordino (1998), que rep el premi Fiter i Rossell de novel··la i és acollida amb entusiasme pels lectors d’Andorra i Catalunya. La novel··la La República invisible (2004) ha estat traduïda al romanès per l’editorial Meronia de Bucarest (2006). El museu de l’elefant (2013), publicat per Editorial Andorra, ha estat finalista del premi El lector de l’Odissea 2012.

 

 

 

 

Comentaris
No hi ha comentaris sobre aquest llibre.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit