Spark, Muriel

muriel-spark.jpg

Muriel Spark va néixer a Edimburg el 1918. Poeta i novel·lista, va escriure contes, jocs de ràdio, llibres, ressenyes, assaigs, i biografies crítiques de figures literàries del segle XIX com ara Emily Brontë i Mary Shelley.

Va ser nomenada Secretària General de la Societat de Poesia i editora de la Poetry Review. Allà va patir una violenta oposició de la vella guàrdia, però va fer molts amics poetes.

Muriel Spark és coneguda per les seves moltes novel·les breus i enginyoses: Els millors anys de Miss Brodie, Memento Mori, Les senyoretes d'escassos mitjans, Simposi, Rondar amb intenció o A Far Cry from Kensington.

També va publicar, però, diversos llibres de poesia i relats curts, pels quals va rebre premis des de la seva joventut fins a la seva mort el 2006, entre els quals el Premi Itàlia per al musical de ràdio dramàtica La balada de Peckham Rye (1962), el prestigiós Premi Ingersol Foundation T. S. Eliot (1992), i el Best international Man Booker Price per Nomenament (2005).

Va rebre el títol de Dama Comandant de l'Imperi Britànic (1993) i el de Comendadora de l'Orde de les Arts i les Lletres (1996) a França.

El 1968 Editorial Andorra editava la seva novel·la  Memento Mori.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit