Riera Simó, Joan

joan-riera-simo.jpg

Nascut el quart de cinc germans a Barcelona el 1903, es va quedar orfe als 9 anys i va passar a ser tutelat per un germà del seu pare. Als 12 anys, el seu oncle el porta a Montserrat, on el consagra a la vida monàstica.

És a Montserrat on estudia humanitats, filosofia i teologia, llatí, grec i hebreu. Després de ser ordenat l'any 1926, se'n va becat a Jerusalem, on s'especialitza en història, llengües i arqueologia oriental, i fa varis viatges d'investigació a Egipte, Síria, Mesopotàmia, Grècia i l'Àsia Menor. 

L'any 1936 amb els esdeveniments de la guerra civil espanyola abandona el monestir i canvia radicalment de vida: demana la nul·litat dels seus vots (que com ell diu mai no va acceptar lliurement sinó per por i circumstàncies) i es casa amb Modesta Grau.

Durant la postguerra, gràcies als seus coneixements de llengües treballa de traductor de l'italià i anglès i a diverses editorials: Alpha S.A., Barna S.A., Herder, Gustavo Gili.

Enric Palmitjavila Ribó és gràcies a qui hem conegut la seva biografia; ens diu que no se sap gaire sobre la seva vida professional a Andorra, però sí que l'any 1962 residia a Escaldes-Engordany i que va treballar a la desapareguda editorial Casal i Vall i amb l'Editorial Andorra, amb la qual va publicar:

Del pariatge a Andorra (1978), D'una singular carta de gràcia andorrana de l'any 1712 (1980, amb Bartomeu Rebés i Duran), Dels vells formatges andorrans (1981), De presència milenària (1983), El retaule de Sant Juilà de Lòria (1982), De l'obra completa Pere Pujol i Tubau (1984), De la travessia d'Andorra pel rei Jaume III de Mallorca (1986).

Un llibre seu molt celebrat és també Joan Riera i Simó. Santa Maria de Meritxell. Centre Agrícola i Ramader. El llibre de comptes dels sagristans 1500-1653, que publicà l'Editorial Andorra -amb fotos de Bartomeu Rebés- juntament amb el seu amic Anscari M.Mundó poc després de la seva mort.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit