Obiols, Joan

joanobiols

Joan Obiols i Puigpinós (Peramola, Alt Urgell, 1952) viu a la Seu d’Urgell. És llicenciat en història i mestre de català, professor i tècnic de turisme rural, humanista i escriptor. Membre de diverses entitats i col·lectius pirinencs, creador de programes radiofònics de temàtica pirinenca i alturgellenca, és un pirinenc en actiu.
El 15 de juliol de 1985, a les nou del matí, després d’una nit sense poder aclucar l’ull —les il·lusions desvetllen l’ànima i el cos—, vaig començar un viatge pel País de les meves olors que duraria vint-i-cinc
anys, amb la visita a més de quatre-cents setanta-cinc pobles, amb més de mil tres-centes entrevistes i més de dues mil cinc-centes pàgines escrites en vuit volums —Esvorancs, Marrades, Nits de taverna, Fulls de pergamí, El desert verd, L’infern dolç, La cucota i La gramola— que configurarien la col·lecció «El Pirineu i la poesia de la història», un recorregut per la cultura tradicional de l’Alt Pirineu i Aran.

És l'autor dels volums coeditats per Edicions Salòria i Editorial Andorra del Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món. Per terres de...El Principat d'Andorra (Volum 1), L'Alta Cerdanya (Volum 2), La Baixa Cerdanya (Volum 3), L'Alt Ripollès, l'Alt Berguedà, l'Alt Solsonès i l'Alta Noguera (Volum 4), El Pallars Jussà (Volum 5), El Pallars Sobirà (Volum 6).

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit