Darwix, Mamhud

darwix.jpg

Mahmud Darwix (Birweh, oest de Galilea, 1941 - Houston, Texas, 9 d'agost de 2008) fou un poeta nacional palestí, conegut, juntament amb Ghassan Kanafani, com el símbol de la identitat palestina i la pèrdua de la seva pàtria, com s'observa constantment en l'esperit dels seus poemes. Del còmput d'escriptors i intel·lectuals àrabs contemporanis, Mahmud Darwix n'és una figura cabdal.

La seva obra poètica es divideix en dues etapes: la primera abasta del 1966 al 1986 i hi denuncia la situació dels palestins, mentre que la segona part comença el 1995 i es basa en una introspecció metafísica i en les mitologies i simbolismes del Pròxim Orient, de caràcter poètic i èpic alhora.

En la seva obra deixa entreveure l'acceptació de l'altre com a persona que respira el mateix aire, comparteix la mateixa terra, una persona amb qui té conflictes ideològics i polítics, que també l'afecten en la seva vida personal: aquells que el van educar eren jueus (professors), el seu millor amic era un veí jueu de quan vivia a Haifa, i també era jueva la dona que ell estimava, a qui anomena Rita en els seus poemes.

Va morir el 9 d'agost de 2008 als Estats Units, tot i que està enterrat a Ramallah, en un indret on el seu poble el pot visitar i retre-li homenatge.

L'any 2004 publicàvem, en coedició amb Editorial Límits, el poemari Per què has deixat el cavall sol?, traduït per Margarita Castells Criballés.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit