Bazán Mora, José

jose-bazan.jpg

José Bazán va néixer el 30 de maig de 1930 a Montsó i va ser el quart fill d’una família d’ideologia anarquista. Des dels sis anys va viure de ple tota l’atrocitat de la Guerra Civil espanyola, que ell va passar entre el Penedès, França, Bèlgica i Saragossa, algunes temporades amb les germanes, d’altres amb famílies d’acollida, amb la mare i també sol.

No va ser fins al 1940 que va retrobar el seu pare a Andorra i així va refer la seva vida familiar. Va anar poc a estudi i es va posar a treballar amb només dotze anys, quan al cap hi tenia els amics i els tolls del Valira. Després de fer d’aprenent de serraller va anar a treballar a la serradora del Cintet, i allà, fent-se passar per més gran, va aprendre l’ofici i va ser durant molts anys un bon professional.

Paral·lelament va estudiar pel seu compte el que no havia tingut temps d’aprendre a l’escola, i la col·laboració amb xarxes que feien sortir llibres de Tolosa de Llenguadoc li va permetre llegir moltes obres de pensament polític d’esquerres, que el refermaven en el seu ideal de societat. Sempre ha defensat les seves idees de pau i justícia social, i per això també ha volgut escriure la violència i les injustícies que va haver de viure.

Dedica «a tots els nens de la guerra que com jo no van entendre tanta brutalitat» el llibre Jo, un nen de la guerra, publicat per Editorial Andorra (2008).

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Estigues al dia de totes les nostres activitats i novetats editorials

Contacte

  • Editorial Andorra
  • +376 802 925
  • +376 328 175

Carret de compra

 x 
Carret buit